Početna aktuelnosti JU “Dječije obdanište” Živinice: Počeo upis za prijem djece u predškolsku ustanovu

JU “Dječije obdanište” Živinice: Počeo upis za prijem djece u predškolsku ustanovu

1216
0
Podijeli

Upis za prijem djece u predškolsku ustanovu za pedagošku 2018/19. godinu počeo je jučer, poručuju iz JU “Dječije obdanište” Živinice. Oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijavu za prijem djece u JU “Dječije obdanište” Živinice mogu podnijeti svi zainteresovani roditelji koji žele koristiti usluge Obdaništa od 3.9.2018.godine, odnosno sa početkom nove školske godine. Roditeljima koji po prvi put upisuju dijete u Obdanište uz prijavu na oglas potrebno je da dostave i ljekarsko uvjerenje te izvod iz matične knjige rođenih za dijete, poručeno je iz ove odgojno-obrazovne ustanove. Prijem djece vršit će se u skladu sa Pravilnikom o prijemu djece u Obdanište, a Odluku o prijemu djece donijet će Komisija koju imenuje direktor Obdaništa. Broj mjesta je ograničen. Program rada Ustanove “Dječije obdanište” Živinice ima za cilj zajedničko unapređenje kvaliteta života i življenja djece i odraslih. Kako bi se zadovoljio osnovni cilj programa, odgojno-obrazovni rad temelji se na poštivanju prava djece i zadovoljavanju njihovih potreba i interesa u skladu sa razvojnim mogućnostima svakog djeteta.

Kvalitet života i rada u Ustanovi promiče se i razvojem kvaliteta saradničkih odnosa svih aktera odgojno-obrazovnog procesa. Razvoj i uspostava saradničkih odnosa predstavlja glavni faktor razvoja predškolskog odgoja i obrazovanja u JU “Dječije obdanište” Živinice.

Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje