Početna aktuelnosti JU Gimnazija Živinice: Svečano obilježen dan škole

JU Gimnazija Živinice: Svečano obilježen dan škole

724
0
Podijeli
  1. maj – Dan JU Gimnazija Živinice svečano je obilježen danas u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra.

Tim povodom održan je prigodan kulturno – zabavni program, te su uručene pohvale i zahvalnice.

JU Gimnazija Živinice iza sebe ima uspješnu godinu u kojoj se vrijedno radilo i ostvarilo mnogo značajnih rezultata. Današnji dan je posvećen onima koji su se naročito istakli u radu i zalaganju, onima koji su dali sve od sebe da JU Gimnazija Živinice i ove godine bude među najboljim školama TK. Povodom obilježavanja dana škole i 41 godinu aktivnog rada direktor škole poželio je dobrodošlicu svima na ovaj svečan dan.

„9. maj obilježavamo kao Dan škole. Danas su učenici i profesori priredili prigodan program, dakle jedna svečana akademija gdje ce biti uručene zahvalnice, pohvale za najbolje učenike i njihove mentore i dugogodišnji rad, kao i sve ostale subjekte koji su nas u toku ove školske godine pomagali na bilo koji način. Ovo je prilika da se prisjetimo i rezultata naših učenika oni će ovdje na neki način biti i promovisani.  Gimanziju u ovoj školskoj godini pohađa 273 učenika. U petak ce biti defile maturanata, matursko veče gdje ćemo ispratiti dva odjeljenja odnosno 44 učenika koji će krunisati svoje srednjoškolsko obrazovanje“ rekao je direktor JU Gimnazija Živinice Sanel Mumić.

U ovim turbulentnim vremenima interes za Gimnaziju je veliki, ističe direktor škole te dodaje da će u narednoj školskoj godini povećati broj učenika a samim tim i odjeljenja. Pored općeg smijera Gimnazija u septembru po prvi put u historiji postojanja uvodi novi tip Gimnazije – Gimnaziju informacionih tehnologija.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom zajednicom, privrednim subjetima naše općine u toku ove godine Gimnazija Živinice opremila je kabinete sa 3 LCD plazme i 9 kabineta sa ormarima. Jedan od većih projekata u ovoj školi je relax soba.

Direktor škole iskoistio je priliku i da se zahvali svima koji su na bilo koji način doprinijeli boljem radu škole.

Novinar: Mirela Aljić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje