Početna aktuelnosti JU MSŠ Živinice: Uspješan početak školske godine

JU MSŠ Živinice: Uspješan početak školske godine

606
0
Podijeli

Ustanova koja ima najveći broj učenika u gradu Živinice je JU MSŠ, koja j prošle školske godine zauzela prvo mjesto u kategoriji srednjih škola u TK.
Rezultati koje postižu govore o ozbiljnosti organizacije rada škole i zalaganja profesora i učenika da ovu obrazovnu ustanovu predstave u najboljem svjetlu na svim takmičenjima.
S obzirom na to da je ova školska godina počela u specifičnijim uslovima i organizacija rada u ovoj obrazovnoj ustanovi je promijenjena.
Sve je podređeno zaštiti zdravlja učenika i uposlenika kaže nam direktor Osman Havušić.
Ove godine je u MSŠ Živinice upisano 15 odjeljenja, koji su jučer i krenuli s nastavom.
Škola broji 1370 učenika odnosno 51.odjeljenje što predstavlja jedan od problema organizacije nastave, međutim uprava je i za to našla riješenje.

Pored obrazovnih institucija koje su dobile instrukcije kako se ponašati i koje mjere sprovoditi tokom odvijanja nastave isto tako prilikom dolaska u školu djeca i roditelji su dužni pridržavati se propisanih mjera koje su donijele nadležne institucije.
Početak školske godine za sve obrazovne institucije je veliki izazov, jer se svi u lancu školovanja moraju prilagoditi novim odredbama i pravilima.
No, bez obzira na to u MSŠ se uporedo rade i drugi projekti iz oblasti infrastrukture koji će povećati nivo školovanja u ovoj obrazovnoj instituciji. Kao i svih prethodnih godina i u ovoj školskoj godini bit će velika pažnja posvećena izvođenju praktične nastave kaže nam direktor, kako bi srednjoškolci nakon završene škole odmah mogli biti konkurentni na tržištu rada.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje