Početna aktuelnosti JU OŠ Dubrave: Zamjena vanjske stolarije

JU OŠ Dubrave: Zamjena vanjske stolarije

1198
0
Podijeli

Na samom početku nove školske godine na objektima OŠ Dubrave nastavljeni su radovi na obnavljanju unutarnjeg i vanjskog prostora. Naime, zahvaljujući menadžmentu škole koji je tokom prošle školske godine aplicirao u općinskom budžetu za projekat zamjene unutarnje i vanjske stolarije, te nakon što je projekat odobren, 15. septembra se pristupilo i zamjeni dotrajale stolarije novom. Ovog vikenda pristupilo se realizaciji zamjene vanjske stolarije preko Ministarstva prostornog uređenja TK, vrijednost ove investicije je oko 50 hiljada KM.

U OŠ Dubrave tokom 2018.godine bit će uloženo oko 100 hiljada KM kroz razne projekte koje su podržali Općina Živinice, Vlada TK i Vijeće roditelja.

Direktor Esad Bajrić ističe dobru saradnju sa ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okoliša koje je prepoznalo vrijednost realizacije jednog ovakvog projekta.

U obje škole je, također, planirana zamjena električnih instalacija u učionicama sa led-panelima, zamjena gromobranske instalacije na Područnoj školi  te rekonstrukcija rasvjete kod objekta Centralne škole.

Uprava škole i uposlenici zajedno sa roditeljima nastoje da svake godine kvalitet rada podignu na što veći nivo, što im zaista i polazi za rukom. Na učenicima ostaje da bolje uslove rada iskorste tako što će svoju školu dostojno predstavljati u takmičenjima na kojima učestvuju.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje