Početna aktuelnosti JU OŠ Živinice Gornje: Dan škole

JU OŠ Živinice Gornje: Dan škole

90
0
Podijeli

Javna ustanova Osnovna škola “Živinice Gornje” osnovana je 1939.godine kao četverorazredna škola sa jednim odjeljenjem u mjestu Gornje Živinice, kao područno odjeljenje gradske škole u Živinicama.

Izgradnjom novog školskog objekta 1981.godine škola prerasta u osmorazrednu područnu školu koja pripada OŠ “Vladimir Nazor” Živinice.

Prirastom broja učenika i obezbjeđenjem stručnog kadra škola se odvaja od matične Prve osnovne škole Živinice, te počinje raditi kao samostalna.

Ova obrazovna ustanova je 1998.godine sudski registrovana kao Javna ustanova Osnovna škola “Živinice Gornje”.

Danas kada obilježavaju 26.godina rada uposlenici i učenici škole su se pripredili da za roditelje rodbinu i ostale goste prirede svečanost koju će dugo pamtiti.

        

JU OŠ Živinice Gornje u školskoj 2023/2024.godini pohađa 211 učenika, još uvijek nisu sumirani rezlultati na kraju drugog polugodišta, prema riječima direktorice zadovoljni su rezultatima koje su postiglči maturnati na nivou škole kao i na eksternoj maturi.

Za ovogodišnju učenicu generacije proglašena je Nudžejma Klopić, koja se obratila prisutnima i zahvalila svima onima koji su joj pomogli da stekne neophodno znanje i bude najbolja u svojoj generaciji.

Uz pjesmu, recitaciju, igrokaze te dodjelu priznanja zaslužnim učenicima, uposlenicima, institucijama i pojedincima  na prigodan i svečan način učenici i uposlenici danas su ispratili još jednu uspješnu  godinu rada u obrazovnoj ustanovi OŠ “Živinice Gornje”.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje