Početna aktuelnosti JU RTV Živinice danas obilježava 29.godina rada

JU RTV Živinice danas obilježava 29.godina rada

101
0
Podijeli

Radio televizija Živinice danas  9.juna puni 29 godina rada i postojanja. Agresijom na BiH 1992.godine došlo je do medijske blokade u našoj državi pa i na području općine Živinice. Kako bi se razbila medijska blokada te građani pravovremeno istinito i objektivno informisali, od 4.maja 1992.godine donošenjem Odluke tadašnjeg ratnog predsjedništva općine Živinice formirana je Radio-televizija Živinice, iz čijeg studija je prva tv emisija emitovana 9.juna 1992.godine.

Od tada pa do danas punih 29.godina ova medijska kuća u potpunosti se stavila na raspolaganje građanima.

Od 1996-2000.godine radila je kao JP, danas egzistira kao JU čiji je osnivač gradsko vijeće Živinice.

Formirani smo kao javno glasilo Općine, čiji je zadatak pravovremeno, istinito i objektivno informisati građane o svim bitnijim dešavanjima kako na području naše  Općine tako i šire, što smo u poptunosti i nadljudskim naporima, smatramo, činili i činimo danas.

Da je kolektiv TV Živinice odgovorno obavljao svoj posao svih ovih godina, govore i brojne zahvalnice, priznanja i plakete koje smo dobijali od institucija, NVO, privrednih i političkih subjekata, udruženja, foruma. Televizija Živinice je dobitnik spomen plakete općine Živinice dodijeljene povodom Dana općine 1999.godine i bronzane plakete povodom Dana općine 2001.godine.

Uposlenici JU RTV Živinice itekako su dali svoj doprinos u borbi protiv neprijatelja, bili su uvijek na prvim linijama odbrane, samo sa mikrofonom i kamerom.

TV Živinice je radila i dalje će raditi na afirmaciji svih pozitivnih vrijednosti i promociji grada Živinice i svih njenih građana.

Radost našeg 29.rođendana dijelimo prije svega sa Vama  našim vijernim gledaocima i poslovnim partnerima, te uposlenicima koji su očuvali rad ove medijske kuće. Neka nam je svima sretan 9.juni Dan televizije Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje