Početna aktuelnosti JU RTV Živinice danas obilježava 30.godina rada

JU RTV Živinice danas obilježava 30.godina rada

124
0
Podijeli

Prije 30.godina grad Živinice dobio je svoje javno glasilo.

Kako bi se razbila medijska blokada te građani pravovremeno istinito i objektivno informisali, od 4.maja 1992.godine donošenjem Odluke tadašnjeg ratnog predsjedništva općine Živinice formirana je Radio-televizija Živinice, iz čijeg studija je prva tv emisija emitovana 9.juna 1992.godine.

Svih ovih godina, kroz TV Živinice prošao je veliki broj ljudi koji su dali doprinos u radu, neki od njih nažalost nisu među živima.

Sima njima hvala što su očuvali ovu medijsku kuću i što ista nikada u ovih 30 godina nije prestala se emitovanjem programa.

Od 1996-2000.godine radila je kao JP, danas egzistira kao JU čiji je osnivač gradsko vijeće Živinice.

Formirani smo kao javno glasilo Općine, čiji je zadatak pravovremeno, istinito i objektivno informisati građane o svim bitnijim dešavanjima kako na području naše  Općine tako i šire, što smo u poptunosti i nadljudskim naporima, smatramo, činili i činimo danas.

Da je kolektiv TV Živinice odgovorno obavljao svoj posao svih ovih godina, govore i brojne zahvalnice, priznanja i plakete koje smo dobijali od institucija, NVO, privrednih i političkih subjekata, udruženja, foruma. Televizija Živinice je dobitnik spomen plakete općine Živinice dodijeljene povodom Dana općine 1999.godine i bronzane plakete povodom Dana općine 2001.godine.

TV Živinice je radila i dalje će raditi na afirmaciji svih pozitivnih vrijednosti i promociji grada Živinice i svih njenih građana.

Uposlenici JU RTV Živinice itekako su dali svoj doprinos u borbi protiv neprijatelja, bili su uvijek na prvim linijama odbrane, samo sa mikrofonom i kamerom.

Od tada pa do danas punih 30.godina ova medijska kuća u potpunosti se stavila na raspolaganje građanima, što će činiti i u budućnosti.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje