Početna aktuelnosti Jubilej Udruženja “Živinička policija 1991-1995”

Jubilej Udruženja “Živinička policija 1991-1995”

227
0
Podijeli

Udruženje Živinička policija 1991-1995 osnovano je prije deset godina kako bi podsjećalo na sve ono što je policija radila i koliki je doprinos dala u odbrani domovine.

Povodom ovog jubileja Udruženje je u petak upriličilo svečanost na kojoj je podijeljeno 30 policijskih znački članovima udruženja i pet policijskih znački pojedincima i kolektivima koji su pomogli u radu udruženja.

Udruženje broji preko 250 članova a cilj osnivanja istog jeste da se govori o događajima iz perioda neposredno prije početka rata pa do kraja oružanog sukoba na našim prostorima kaže Ramiz Mustafić- predsjednik Udruženja „Živinička policija 1991-19995“.

Na sječanoj sjednici prisutnima se obratio Ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović pored ministra govorili su predsjednik kantonalnog Saveza udruženja policije TK i Unije Saveza Federacije BiH Enver Jukanović, u ime Koordinacije boračkih organizacija grada Živinice Kerim Trakić te u ime gradonačelnika sekretar gradske uprave Suvad Butković.

Predsjednik Udruženja Živinička policija 1991-1995 na svečanoj sjednici je istakao da broje 30 uniformisanih policajaca što čini poseban vod koji je uvijek na raposlaganju lokalnoj zajednici i državi.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje