Početna aktuelnosti Karate: “Živinice open 2022.”

Karate: “Živinice open 2022.”

154
0
Podijeli

Ovog vikenda Živinice su bile domaćin 2. Otvorenog prvenstva u karateu “Ž𝗜𝗩𝗜𝗡𝗜𝗖𝗘 𝗢𝗣𝗘𝗡 𝟮𝟬𝟮𝟮”, koje je održano u Gradskoj dvorani.

Domaćin takmičenja bio je Klub borilačkih sportova Seiken Živinice.

Ovaj sportski događaj okupio je 500 takmičara iz 34 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način Seiken je obilježio Dan grada Živinice i građanima poklonio sportski događaj za pamćenje.

U svečanom dijelu otvaranja trunira pored domaćina obratili su se predstavnici Vlade TK, koji su dali podršku u organizaciji ovog sportskog događaja.

Prisutnima se na samom početku obratio i poslanik u Skupštini TK Muamer Zukića a u ime grada Živinice pomoćnik gradonačelnika Said Ćerkezović.

Predsjednik Karate saveza BiH Denis Muhović izrazio je zadovoljstvo što su baš Živinice i ovoga puta pokazale da se na jednom mjestu može okupiti veliki broj karatista iz cijele BiH.

Dječaci i djevojčice sa velikim elanom i željom za osvajanjem medalje, borili su se da u najboljem svjetlu predstave svoj klub.

Novčanu nagradu osvojila je muška ekipa kadeta Karate kluba Tuzla, koja je u borbama postigla najbolje rezultate, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu osvojila ekipa domaćeg Seikena.

Ovom prilikom dodijeljene su nagrade i medalje najuspješnijim sportistima koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima ove godine, a podijeljene su i zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima i firmama koji daju podršku u razvoju ovog sporta.

U kulturnom dijelu programa nastupile su članice Vokalnog ansambla Libero Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje