Početna aktuelnosti KK Živinice- KK Gradina Srebrenik

KK Živinice- KK Gradina Srebrenik

334
0
Podijeli

Utakmicu 7. kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa sjever košarkaški klubovi Živinice i Gradina iz Srebrenika dočekali su u potpuno različitoj atmosferi. Košarkaški klub Živinice nakon uvodnog poraza na domaćem terenu slavio je četiri pobjede u nizu, dok je ekipa Gradine jedinu pobjedu u novoj sezoni upisala u okviru 6. kola kada su na domaćem terenu savladali ekipu Brčkog. Košarkaški klub Živinice već je istakao kandidaturu za jednu od prve dvije pozicije koje vode u play off A1 lige, dok ekipa Gradine zauzima pretposljednju poziciju. U takvoj konstalaciji snaga živinički košarkaški u duel sa Gradinom ušli su kao apsolutni favoriti.

Ulogu favorita Živinice su opravdale već nakon prve četvrtine koju su dobili sa 11 koševa razlike, sa istom razlikom odlazi se i na poluvrijeme kod rezultata 54:43. U drugom poluvremenu košarkaški klub Živinice nastavio je sa odličnom igrom koju su u konačnici i krunisali pobjedom rezultatom 105:80.

Živinice je do novih bodova odveo odličan šut za dva poena kojeg su pogađali u procentu od 69%.

Košarkaški klub Živinice do pobjede vodili su Latifagić sa 29 poena, Narančić sa 17, Čičkušić sa 15 dok se Korkutović istakao sa double-double učinkom od 14 poena i 11 asistencija. U gostujućim redovima najefikasniji bio je Kasumović sa 15 poena.

Košarkaški klub Živinice zauzima drugu poziciju na tabeli A1 lige FBiH sa 11 prikupljenih bodova.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje