Početna aktuelnosti Konferencija mladih Crvenog križa Živinice

Konferencija mladih Crvenog križa Živinice

96
0
Podijeli

U subotu je u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana izvještajna Konferencija mladih Crvenog križa Živinice.

Na Konferenciji su bili prisutni i gosti iz općinskih i gradskih organizacija iz strukture Društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine.

Već je, uglavnom, svima znano koliko naša lokalna zajednica ima koristi od Tima mladih Crvenog križa i koliko svojim entuzijazmom, znanjem i marljivošću doprinose saniranju mnogih problema kada se građani nađu u nekoj nevolji ili situaciji u kojoj su im ugroženi zdravlje i život.

Konferencija mladih Crvenog križa Živinice bila je prilika da se, između ostalog, sumiraju brojne aktivnosti ove vrijedne grupacije mladih ljudi.

Pored izvještaja o provedenim aktivnostima, Konferencija je bila prilika i za verifikaciju mandata pojedinim članovima rukovodstva mladih Crvenog križa Živinice.

Mladi Crvenog križa Živinice jedni su od najorganizovanijih i najkvalitetnijih u strukturi društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine jer su njihov altruizam, njihova neosporna humanost dokazani na terenu u bezbroj navrata a osim toga, to čovjekoljublje je potkrijepljeno izuzetnim kompetencijama i žirokim spektrom usvojenih znanja i vještina.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje