Početna aktuelnosti Krizni štab grada Živinice u kontinuiranom zasijedanju

Krizni štab grada Živinice u kontinuiranom zasijedanju

171
0
Podijeli

U kontinuiranom zasijedanju je i Krizni štab grada Živinice.

U skladu sa naredbom Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, živinički krizni štab je na svojoj današnjoj sjednici usvojio adekvatne mjere koje se moraju sprovoditi narednih dana na području naše lokalne zajednice a sve u cilju preveniranja pojave i širenja koronavirusa u našem gradu.

Gradska uprava Živinice na vrijeme je prepoznala potencijalnu opasnost koja vreba od moguće pojave i širenja koronavirusa u našoj zemlji i našoj lokalnoj zajednici.

Zbog toga, prva je u našoj zemlji formirala krizni štab koji kontinuirano zasijeda, prati situaciju na terenu i pravovremeno donosi adekvatne odluke bitne za zaštitu oko 70 000 građana Živinica.

U kriznom štabu su predstavnici svih najvažnijih instucija i organa našeg grada koji referišu o trenutnom stanju i potrebama koje imaju kako bi logistički bili spremniji u izvršavanju svoje zadaće.

Na današnjem zasijedanju Kriznog štaba grada Živinice usvojeno je niz mjera koje će biti poduzete u zaštiti stanovništva.

Sve usvojene mjere imat će pozitivnog efekta i rezultata samo ako se svaki stanovnik Živinica bude odgovorno i samodisciplinovano ponašao u narednim danima.

Naša savjest i naša samodisciplina može spriječiti eskalaciju koronavirusa a time i potrebu za represivnim mjerama koje neće izostati ako se ne budemo ponašali u skladu sa naredbama Kriznog štaba grada Živinice.

(Više o pomenutom u video prilogu u Info bloku od 17.03.2020.godine

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje