Početna aktuelnosti KUCZ: Jedanaest intervencija na gašenju požara u protekla 24 sata

KUCZ: Jedanaest intervencija na gašenju požara u protekla 24 sata

115
0
Podijeli

Profesionalne vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata imale su ukupno 11 intervencija na gašenju požara:

Profesionalna vatrogasna jedinica Gračanica imala je dvije intervencije na gašenju trave i niskog rastinja na manjim površinama na lokalitetima MZ Lendići i Korića Han – Lepenica.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac imala je tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja i to na lokalitetu MZ Okanovići na dvije lokacije ukupne površine cca 3 duluma i 20 duluma, te na lokalitetu MZ Njeverica cca 3 duluma.

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju šumskog požara na manjoj površini u naselju Bogdanovići.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja na lokalitetu Ilinčica i divlje deponije u MZ Kiseljak.

Na području općine Banovići u MZ Grivice gorjelo je sijeno, dok je na području općine Kalesija bilo dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja na manjim površinama na lokalitetu Memići – Zukanovići i u užem gradskom području.

Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07 sati bio je 197.40 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje prije 24 sata, nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5.00 m3/s.

KUCZ

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje