Početna aktuelnosti Kultna bh. predstava „Ay, Carmela“ odigrana u petak u BKC-u Živinice

Kultna bh. predstava „Ay, Carmela“ odigrana u petak u BKC-u Živinice

520
0
Podijeli

Živinička publika imala je priliku u petak 11. maja  pogledati predstavu „Ay, Carmela“ u kojoj igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

“Ay, Carmela” je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju strijeljati.

Ova predstava se u Sarajevskom ratnom teatru prikazuje od 1999. godine i jedna je od dugovječnijih na pozornicama Bosne i Hercegovine, a i šire.

„Mi smo ovu predstavu igrali diljem Evrope, igrali smo u svim zemljama regije ali sam ponosna što smo igrali u malim sredinama u Bosni i Hercegovini. Cijelu BiH smo obišli sa ovom predstavom i opet ćemo nadam se još jedan krug jer imamo mlade ljude koji su stasali za Ay, Carmelu“, kazala je glumica Selma Alispahić.

Glumci su bili zadovoljni reakcijama živiničke publike koja je disala zajedno s njima. Tišina je bila predivna i divno su reagovali na sve.

Selma Alispahić i Dragan Jovičić proveli su pola svojih glumačkih života igrajući zajedno, jer predstavu igraju skoro 20 godina. Tih 20 godina provedeno je u velikoj ljubavi, oduševljenju i ponosu što igraju ovakvu jednu predstavu, pogotovo što je ta predstava obilježila historiju Sarajevskog ratnog teatra i bh. teatra jer je to najduža predstava koja se igra u kontinuitetu, kazala je glumica Selma Alispahić.

Novinar: Mirela Aljić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje