Početna aktuelnosti Loša sezona na bazenima na Križaljci!

Loša sezona na bazenima na Križaljci!

1179
0
Podijeli

Varljivo ljeto, koje ima više kišnih nego sunčanih dana, značajno je smanjilo broj kupača na gradskim bazenima širom BiH, zbog čega su njihovi rukovodioci na velikim gubicima.

Sezona na otvorenim kupališnim bazenima u općini Živinice zvanično je počela sa julom mjesecom, međutim, loši vremenski uslovi itekako otežavaju svakodnevan rad.

Aldin Paprikić preuzeo je aqua bazene Kocka na Križaljci ove sezone i upošljava 10 sezonskih radnika, Aldin kaže da je posao krenuo loše jer vremenske prilike ne dozvoljavaju veću posjetu kupača na bazenu.

Mlada ekipa se potrudila da stvori sve uslove posjetiocima i da imaju uslugu na vrhunskom nivou, a ono što nedostaje jeste više sunca kako bi ta usluga došla do pravog izražaja.

Alen Idrizović rukovodioc je bazena aqualand takozvane osmice, Alen ističe  da sunčano vrijeme između padavina ništa ne znači jer se ljudi teško odlučuju da idu na kupanje, pa tada na bazenima bude od 50 do 60 kupača, što je, kako kaže, ispod svake tačke ekonomske pokrivenosti.

I u kompleksu bazena osmica kupači imaju niz sadržaja koji upotpunjuju kompletnu uslugu.

Od početka sezone ističu naši sagovornici da su imali oko sedam dana pravog kupanja, ovo ostalo je sve bilo izuzetno loše. Svi rukovodioci i vlasnici bazena složit će se da u  proteklih 10-ak godina da je ovo jedna od  najlošijih sezona. Ono što se nadaju da će preostali dio ljeta koliko toliko popraviti prosjek i da će građani koji sebi ne mogu priuštiti odlazak na odmor na neku od destinacija u zemlji i inostranstvu imati priliku smočiti se u lokalnim bazenima i okolnim jezerima.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje