Početna aktuelnosti Magazin Sumejja obilježava 20 godina postojanja

Magazin Sumejja obilježava 20 godina postojanja

201
0
Podijeli

Bosanska Sumejjina godinama skuplja blago, razmišljanja žena muslimanki, stotine originalnih svjedočanstava o o postignućima, o vjeri ali i o ranama i tugama, ratnim i poratnim, i ponajviše o borbi žene, hrabrosti i opredijeljenosti da doprinese razvoju društva i svijetu u kojem živimo.

Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja pokrenut je prije 20 godina a namjera je bila da postane pitak izvor korisnih, pouzdanih i brižljivo biranih informacija prvenstveno za Bošnjakinje i muslimanke, ali i sve žene u Bosni i Hercegovini.
Svoju namjeru već 20 godina uspješno provode zahvaljujući entuzijazmu članica Sumejje i njihovoj ljubavi prema pisanoj riječi.
Osnivačice magazina su željele postati platforma putem koje će afirmisane i neafirmisane intelektualke, stručnjakinje, pjesnikinje, spisateljice, poduzetnice, umjetnice, domaćice, mlade i stare Bošnjakinje različitih zanimanja i sposobnosti, moći komunicirati jedne s drugima ali i s ostatkom svijeta.
Veliki doprinos pri osnivanju časopisa ali i njegovom kreiranju dale su naše Živiničanke.
U 52 broja Bosanske Sumejje koji su izašli iz štampe u periodu od 2000. do 2015., u ozračju vrlo odmjerenog i poticajnog preplitanja tradicije i modernosti smjestilo se pravo blago raznovrsnih tema i likova.
U skladu s vremenom i novim okolnostima Bosanska Sumejja od 53. broja počinje izlaziti i u elektronskoj formi.
Na portalu Bosanske Sumejje imate priliku čitati dragocjene sadržaje probrane iz bogatog arhiva Bosanske Sumejje, ali i nove zanimljive sadržaje i informacije.
Magazin izlazi uz podršku Muftijstva Tuzlanskog a veliki doprinos daje i Asocijacija žena MIZ Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje