Početna aktuelnosti Mališani JU “Dječije obdanište” Živinice posjetili Gradsku biblioteku

Mališani JU “Dječije obdanište” Živinice posjetili Gradsku biblioteku

343
0
Podijeli

Vrijednost i značaj knjige za društvenu zajednicu je nemjerljiva. Još od ranih perioda ljudske historije, različiti narodi davali su veliki značaj pisanoj riječi i dokumentovanju događaja o kojima će se čitati nekoliko stoljeća kasnije. Knjiga također igra značajnu ulogu u svjetskim monoteističkim religijama i ne služi samo da bude čitana nego i da se iz nje usvajaju pouke i obrasci ponašanja.

Knjiga ne služi samo da bi davala informacije ili utjecala na maštu pojedinca nego i za kreiranje identiteta pojedinca i njegovo obrazovanje. Imajući to u vidu, veoma je važno ukazati na važnost čitanja u ranoj životnoj dobi čovjeka i raditi na sticanju navike za knjigom od malih nogu.

U sklopu obilježavanja mjeseca knjige, Gradska biblioteka Živinice ugostila je mališane iz Javne ustanove Dječije obdanište Živinice. Cilj ove posjete bio je upoznati mališane sa značajem biblioteke i ukazati na važnost čitanja i obogaćivanje jezičkog fonda.

Također, djeca su imala priliku upoznati se sa načinom rada biblioteke i na koji način oni mogu postati njeni članovi. Neki od njih imali su priliku recitovati pjesmice koje su naučili, a brojni su istakli želju da se jednog dana bave bibliotekarstvom ili spisateljstvom.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje