Početna aktuelnosti Međunarodni aerodrom Tuzla – avio destinacija od regionalnog značaja

Međunarodni aerodrom Tuzla – avio destinacija od regionalnog značaja

148
0
Podijeli

Međunarodni aerodrom Tuzla zvanično je otvoren za civilni saobraćaj 10. oktobra 1998. godine.

Ovaj aerodrom doživio je ekspanziju po pitanju broja putnika i poznat je kao centar za niskobudžetne (low cost) avio kompanije, kojeg koriste putnici iz Bosne i Hercegovine kao i iz susjednih država, Hrvatske i Srbije.

Međunarodni aerodrom Tuzla, paralelno s oporavkom od pandemije koronavirusa, aktivno radi na uspostavljanju poslovne saradnje sa novim aviokompanijama.

Težnja aktuelnog menadžmenta na čelu sa direktorom Dževadom Halilčevićem je povećanje broja usluga, odnosno destinacija, prevezenih putnika i baznih aviona.

Međunarodni aerodrom Tuzla od velikog je značaja za Tuzlanski kanton ali je veoma atraktivan i za širu regiju i susjedne zemlje.

Pošto je djelatnost aerodroma u stalnom razvoju i permanentno je povećanje putnika koji koriste usluge i prostor  ove naše zračne luke, radi se i na izgradnji neophodne, adekvatne infrastrukture.

Direktor Haličević ističe veoma korektnu saradnju sa osnivačem aerodroma – Skupštinom i Vladom Tuzlanskog kantona kao i sa Gradom Živinice na čijoj se teritoriji nalazi najveći dio ukupnog kompleksa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Iako posljednjih godina svjedočimo nekim globalnim turbulencijama koje znatno remete mnoge poslovne planove, direktor Halilčević je optimista i predviđa dalju poslovnu i fizičku ekspanziju Međunarodnog aerodroma Tuzla

.

Dževad Haličević je čovjek koji je od samog formiranja u Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Dokazanih je i neospornih kompetencija, znanja, iskustava i upućenosti u sve pore funkcioniranja ove iznimno važne djelatnosti za ukupni razvitak Tuzlanskog kantona i naše države.

Što bi se reklo, pravi čovjek na pravom mjestu.

U sinergiji sa svim uposlenicima i uz potporu Osnivača, izvjesna je prosperitetna budućnost Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje