Početna Zivinice danas Međunarodnog aerodroma Tuzla u prvih devet mjeseci ove godine prevezeno 330...

Međunarodnog aerodroma Tuzla u prvih devet mjeseci ove godine prevezeno 330 000 putnika

100
0
Podijeli

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla od 2013. godine prevezno je  oko 3 miliona putnika i preko 6 hiljada tona robe.

Aerodrom Tuzla ima povoljan geografski pložaj u odnosu na povezanost sa najvećim evopskim aerodromima i zbog toga već 24 godine predstavlja važan faktor razvoja privrede i turizma Tuzlanskog kantona.

Trend dobrog poslovanja Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi i u prvih devet mjeseci ove godine, u spomenutom periodu prevezeno je 330 000 putnika.

Mađarska niskotarifna kompanija Wizz Air spušta svoje avione na aerodrom Tuzla od 2011. godine, a u junu 2015. godine otvara bazu  na ovom aerodromu.

Od tada do danas veliki broj putnika poletio je i sletio na naš aerodrom što je dodatno povezalo dijasporu sa našim kantonom.

“Zatvaranjem Wizz Air baze u Sarajevu za 20% će se broj letova sa aerodroma Tuzla, dok od prvog novembru sa Tuzlanskog aerodroma kreću i letovi  najveće niskotarifne kompanije kompanije RayanAir”, kaže direktor Dževad Halilčević.

U planu za ovu godinu je i nastavak postepenog povećanja broja aviooperacija i novih destinacija u zemlje Zapadne Evrope i Bliskog Istoka.

Sudeći prema dosadašnjim pokazateljima  neupitno je da će tuzlanski aerodrom do kraja godine rušiti sve rekorde po broju prevezenih putnika, prema prognozama, govori se o cifri od preko 400.000 putnika.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članakINFO BLOK 12.10.2022.
Sljedeći članakSezonska gripa

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje