Početna aktuelnosti Memorijalni turnir “Ahmed Muratović-Adi”

Memorijalni turnir “Ahmed Muratović-Adi”

164
0
Podijeli

Tradicionalni memorijalni turnir u znak sjećanja na Ahmeda Muratovića -Adija i ove godine je organizovao Streljački klub Konjuh Živinice.

Ovaj klub je dokaz da se ne zaboravljaju članovi koji su doprinijeli razvoju streljaštva a koji danas nažalost nisu među živima.

Adi je u  dvadeset i prvoj godini u saobraćajnoj nesreći 4.decembra 2017.g izgubio život.

Fudbal, košarka, lov i  i streljaštvo , bili su sastavni dio života  ovog svestranog momka Ahmeda Muratovića. U školi je uvijek bio među najboljima, osnovnoj, srednjoj što je nastavio i na fakultetu.

U svim aktivnostima davao se u potpunosti zato nikada uspijeh nije izostao.

Tragična smrt zaustavila ga je na putu ka uspjehu, jer svi oni koji su ga poznavali kažu da je sigurno da bi ovaj momak itekako danas bio na ponos svom gradu i streljačkom klubu.

Podsjećamo: Ahmed Muratović rođen 21.decembra 1996.godine u Sarajevu, općina Centar, sin je Hasana i majke Samire. Prve godine života proveo je u rodnom gradu, a nakon dvije godine s roditeljima seli u Tuzlu, potom Živinice. Rano djetinjstvo provodi u Dubravama, gdje je 2011.godine završio osnovnu školu, a dalje je nastavio obarazovanje u JU Gimnaziji Živinice. Ahmed je ostatak svoje mladosti provodio kod roditelja u Bašigovcima.

Kao odličan učenik upisuje se na Ekonomski fakultet u Tuzli 2015.godine.

Nakon upisa Ekonomskog fakulteta u Tuzli, koji veoma uspješno pohađa, njegova inteligencija, marljivost i prodornost dolaze do punog izražaja.Svoje liderstvo upotpunjuje angažmanom u Asocijaciji studenata Ekonomskog fakuteta, gdje je biran za predsjednika Upravnog odbora.

Preminuo je na današnji dan u saobraćajnoj nesreći na magistralmnom putu M18 u naseljenom mjestu Đurđevik.

Programom aktivnosti organizirana je posjeta mezaru rahmetli Ahmeda u Bašigovcima, gdje su učesnici turnira i članovi kluba  sa članovima porodice položili cvijeće i proučili fatihu.

Memorijalni turnir u streljaštvu „Ahmed Muratović-Adi“, disciplina u gađanju vatrenim oružjem veliki kalibar- pištolj, okupio je veliki broj članova kao i drugih građana koji posjeduju dozvolu za držanje oružja.

Turnir je otvorio Ahmedov otac Hasan Muratović, koji se zahvalio Streljačkom klubu i svim učesnicima koji su se na ovaj način sjetili njegovog sina.

Organizator takmičenja osigurao je nagrade za tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, hranu i piće za učesnike.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje