Početna aktuelnosti Memorijalni turnir u streljaštvu održan danas u Živinicama

Memorijalni turnir u streljaštvu održan danas u Živinicama

937
0
Podijeli

U znak sjećanja na Ahmeda Muratovića,koji je bio jedan od najaktivnijih članova Streljačkog sportskog kluba “Konjuh” Živinice a koji je četvrtog decembra prošle godine izgubio život u saobraćajnoj nesreći,danas je upriličen Prvi memorijalni turnir.

Prije samog početka Memorijalnog turnira posvećenog rahmetli Ahmedu Muratoviću,članovi kluba,rodbina i prijatelji obišli su mezar u Bašigovcima,položili cvijeće i proučili Fatihu pred dušu rahmetli Ahmeda Muratovića.

Potom je u prostoru Kluba na pisti u Ciljugama održan čas oživljavanja sjećanja na lik i dijelo rahmetli Ahmeda Muratovića uz dirljivu video prezentaciju.

U 11 sati počeo je Memorijalni turnir u sportskom streljaštvu,disciplina vatreno oružje-pištolj.

Prigodnim riječima prisutnim takmičarima i gostima obratili su se predsjednik Streljačkog sportskog kluba “Konjuh” Živinice Bećir Džinić i otac rahmetli Ahmeda Muratovića Hasan Muratović koji je na simboličan način otvorio turnir.

Pravo učešća na Memorijalnom turniru,osim članova,imali su svi građani općine Živinice koji posjeduju pištolj i oružni list.

Za najbolje su osigurani pehari i medalje a za najuspješnijeg takmičara i novi pištolj.

Među damama prvo mjesto osvojila je Medina Čaušević, slijede je Mukadesa Džindo i Šaha Hodžić.

U muškoj konkurenciji najbolje rezultate su ostvarili Admir Hatunić na prvom mjestu, te Edin Duraković i Sanel Hadžikić.

Prvoplasirani Admir je osvojio i nagradu pištolj Glock 19, koji je poklonio klubu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje