Početna aktuelnosti Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK: Milionski projekti u Živinicama

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK: Milionski projekti u Živinicama

570
0
Podijeli

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK podržalo je brojne projekte općina i gradova TK, pa tako i u gradu Živinice.

Neki od njih su završeni, drugi su u toku,  a za određene projekte objavljena je javna procedura, odnosno u toku je izbor izvođača radova.

Putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice u grad Živinice za brojne projekte investirano je oko milion KM.

U toku su i radovi na objektu gradske uprave u okviru projekta energijske efikasnosti u vrijednosti oko 250 hiljada KM.

U toku je i javni poziv za izbor izvođača radova za zamjenu načina zagrijavanja u JZU Dom zdravlja Živinice za nabavku dvije peći na pelet u iznosu od oko 80 hiljada KM.

“Aspekt ministarstva jeste da se pomognu lokalne zajednice u kojima je veliko zagađenje zraka kako bi išlo ka riješenju tog problema, gdje će se nastojati i u tom segmentu da se Grad Živinice adekvatno tretira i ove godine.

U planu je realizacija projekta sa evropskom bankom-kreditno zaduženje za utopljavanje 200 javnih objekata u TK, gdje će se veliki broj objekata naći sa područja Grada Živinice”,  kaže između ostalog  ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić.

Posredstvom spomenutog ministarstva usvojena je i inicijativa koju je uputio Grad Živinice  za olakšavanje procedura za postavljanje solarnih panela na individualne objekte.

Detaljnije o projektima u 2022.godini i planovima za 2023.godinu donosimo u dnevnoj informativnoj emisiji od 18:30 h.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje