Početna aktuelnosti Mirni protest živiničkih penzionera/umirovljenika

Mirni protest živiničkih penzionera/umirovljenika

350
0
Podijeli

U našoj zemlji, može se slobodno reći, ugrožene su sve kategorije stanovništva, ipak, kao najugroženija je penzionerska populacija koja osjeti svaku nedaću i problem bh društva.

Zbog toga i ne čudi što su se odlučili na mirne proteste jer,kako vele, dogorjelo je do noktiju.

Jedan u nizu mirnih protesta koji se organizuju u posljednje vrijema, danas je upriličen na Gradskom bulevaru u Živinicama a inicijator je organizacija Stranke penzionera/umirovljenika grada Živinice, odnosno, njen predsjednik Merim Imširović.

Svojim prisustvom, podršu današnjem mirnom protestu dao je i predsjednik Kantonalne organizacije Stranke penzionera/umirovljenika TK Mirsad Šabić.

Mirne proteste penzionera/umirovljenika Živinica podržala je i Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika Tuzla na čelu sa Vehidom Jahićem, a solidarnost sa protestantima iskazao je i Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Stranka penzionera/ umirovlenika poziva sve građane da se uključe u njihovu inicijativu kako bi svi zajedno izvršili pritisak na bh vlasti da donose odluke i zakone koji su u interesu građana i njihovog boljeg standarda življenja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje