Početna aktuelnosti Miss BiH ’19. – u finalu dvije ljepotice iz Živinica

Miss BiH ’19. – u finalu dvije ljepotice iz Živinica

228
0
Podijeli

Približava se dan izbora MIS BiH a među finalisticama su dvije Živiničanke: Sabrina Šišić i Elvedina Hodžić

Sabrina Šišić je osnovno obrazovanje stekla u Drugoj osnovnoj školi, potom nastavila Srednju mašinsku školu za kompjutersko projektovanje  u Živinicama, a sada je studentica druge godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli-odsjek  menadžment u turizmu.

Elvedina Hodžić je veoma dobra učenica i pohađa treći razred Srednje medicinske škole u Živinicama.

O svojim očekivanjima živiničke ljepotice kažu:“Pripreme za Miss BiH su sigurno jedan od najljepših trenutaka koje će se desiti svakoj od nas finalistica. Uz svo znanje, sticanje različitih i korisnih vještina, moći ćemo upoznati cure iz cijele BiH i tako stvoriti nova prijateljstva i doživjeti nezaboravne momente i trenutke koje ćemo doživotno pamtiti i spominjati. Radujemo se pripremama i nadamo se da će ovo biti početak jednog novog perioda punog različitih prijateljstava, propraćenih znanjem i ljubavlju!”

Photos: Elvedina Hodžić i Sabrina Šišić

Dvadeset dvije finalistice iz BiH okupile su se u nedjelju, 29. Septembra, u prekrasnom ambijentu novo obnovljenih hotela Austria & Bosna na IIidži. Hotel Austria & Bosna se nalazi u sklopu Hotela Terme Ilidža, gdje su najljepše djevojke BiH uživale u mnogobrojnim sadržajima kao što su: termalna kupka, wellness centar, bazen, fitness, sauna, saloni za masažu, stojeći i ležeći solarij. Nakon priprema u hotelu „Austria & Bosna“, uslijedilo je putovanje u Biograd na Moru, Hrvatska.

Za udobno putovanje finalistica na Jadransko more pobrinuo se službeni prijevoznik “Semberija transport” sa novim luksuznim autobusom. Glavna djelatnost preduzeća je prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. Preko sektora turizma decenijama unazad uspješno organizuju đačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, grupna putovanja i obilazak određenih domaćih i inostranih destinacija, jednodnevne izlete i sl.

Organizacijski tim u saradnji sa Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru, koji su generalni pokrovitelji, te Hotel Adria, pripremaju pravi spektakl ljepote. Bitno je naglasiti kako se Organizatori osim samog izbora fokusiraju i na humanitarni rad. Stoga će i ovaj event, kao i svih prethodnih godina, biti humanitarnog karaktera za podršku akcije obnove Srednje muzičke škole u Tuzli.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje