Početna aktuelnosti “Mladi digitalci” iz Živinica uspješno organizirali  IT takmičenje STEM Hub Hackathon

“Mladi digitalci” iz Živinica uspješno organizirali  IT takmičenje STEM Hub Hackathon

316
0
Podijeli

Udruženje ‘Mladi digitalci’ iz Živinica u periodu od 18. do 20. novembra organiziralo je  IT takmičenje pod nazivom STEM Hub Hackathon koje je održano u Hotelu President u Živinicama.

STEM Hub Hackathon bio je trodnevni takmičarski izazov u kodiranju koji je pružio mogućnost nadarenim i kreativnim studentima i učenicima da iskažu svoja znanja i vještine radom na konkretnom projektu.

Sudeći prema reakcijama svih učesnika – takmičara ovog zanimljivog i nadasve korisnog takmičenja, Stem Hub Hackathon bio je jedno veoma lijepo iskustvo i dobra prilika za manifestiranje IT znanja u konkretnim, međusobnim ogledima.

Stem Hub Hackathon u Živinicama svesrdno su podržale si i neke od kompanija iz IT sektora.

Također neke od uglednih IT kompanija dale su i svoju mentorsku podršku.

Timovi su imali priliku odabrati jednu od tri ponuđene oblasti u kojoj su razvijali svoju ideju, a to su obrazovanje, ekologija i javna uprava.

Nakon završetka takmičenja, proglašene su  tri najuspješnije ekipe.

Stjecanje novog znanja i iskustva u razvoju softverskih rješenja, rad u dinamičnom okruženju, unaprijeđenje prezentacijskih vještina, vrijedne novčane nagrade, mentorska podrška partnerskih IT kompanija, networking i prilika za upoznavanje poslodavaca partnerskih IT kompanija, mogućnost stjecanja prilike za stručnu praksu ili posao u jednoj od partnerskih IT kompanija, bili su krajnji ciljevi organizatora i u tome su „Mladi digitalci“ iz Živinica u potpunosti uspjeli.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje