Početna aktuelnosti MSŠ Živinice: Ispraćaj oko 340 maturanata

MSŠ Živinice: Ispraćaj oko 340 maturanata

1074
0
Podijeli

Oko 340 maturanata iz 14 odjeljenja tehičkih struka i stručnih zanimanja MSŠ Živinice, sinoć su okončali svoje srednjoškolsko obrazovanje. Predvođeni Duvačkim orkestrom Konjuha, svojim profesorima, uz prisustvo  više od hiljadu sugrađana, rodbine i prijatelja, prodefilovali su ulicama grada te se uputili ka mjestu na kome će provesti svoje posljednje matursko veče.
Nakon tri ili četiri godine školovanja, zavisno od škole i struke za koju su se opredjelili, pokazali su svoju upornost i želju za sticanjem novih znanja, pa je došlo vrijeme da se opredijele -kuda dalje? Na posljednjem času Odjeljenske zajednice, ushićeni i poneseni  emocijama govorili su o planovima za budućnost.
“ Sada ćemo dobiti 14 odjeljenja novoupisanih učenika u prve razrede, mi time zadržavamo 1300 učenika ukupno i 120 zaposlenika. Realizovali smo niz projekata u saradnji sa lokalnom zajednicom i višim organima vlasti, kao i poduzetnicima, pa se nadamo da ćemo od naredne školske godine iznaći mogućnosti za utopljavanje zgrade, za što je potrebno izdvojiti oko 300 hiljada KM. Osim elitnih zanimanja u MSŠ je uočen trend upisa učenika u stručna zanimanja, pošto odmah nakon završetka obrazovanja imaju sigurno zaposlenje. U okviru ove aktivnosti MSŠ ima izvanrednu saradnju sa loklanom zajednicom i privrednicima, koji utiču na upisnu politiku ovih zanimanja, jer nude mogućnost zaposlenja. Imamo potpisane ugovore o saradnji, tako da učenici drugih i trećih razreda izvode praktičnu nastavu u Kliničkom centru Tuzla, Domu zdravlja Živinice, RMU Đurđevik, TE Tuzla, Elinmotors, Prima sofa, Hrastik, Renesansa i drugim”, istakao je direktor MSŠ Živinice, Ramiz Glavić.
Izuzetno uspješne generacije srednjoškolaca tokom tekuće godine, postigli su veoma zapažene rezultate na opštinskim, kantonalnim, federalnim i državnim prvenstvima. Podsjećamo da je MSŠ Živinice 4 puta zaredom proglašavana najboljom na TK. Prema riječima direktora ove odgojno-obrazovne škole, radi se o izuzetnoj generaciji učenika koji su sinoć ispraćeni. Tokom proteklih godina svog obrazovanja njih oko 340 maturanata, uspješno su okončali srednjoškolski put, koji će mnoge odvesti ka fakultetima i svojem prvom zaposlenju.

Autor: Midheta Hrvić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje