Početna aktuelnosti MZ Šahići- Problem sa snabdjevanjem el.energijom

MZ Šahići- Problem sa snabdjevanjem el.energijom

181
0
Podijeli

Već duži vremenski period mještani Šahića prilikom svakog manjeg ili većeg nevremena imaju problem sa sanbdjevanjem električnom energijom.

U petak je prema riječima mještana došlo do oštećenja trafostanice u Šahićima, te su po ko zna koji put mješani ostali bez napajanja el.energijom.

Mještani Šahića apeluju na sve one koji mogu da im riješe problem sa snabdjevanjem električnom energijom, dok se nisu desile veće posljedice za stanovništvo. Trafo stanica u Šahićim a i dalekvod prouzrokovali su nestanak struje u petak, što je nanijelo ogromne materijalne štete mještanima.

Ramiz Parić član Savjeta MZ-e kaže da je jedino riješenje da se Šahići koji broje oko 700 stanovnika odvoje od rudnika.

Po spomenutom problemu kontaktirali smo RMU Đurđevik i Elektrodistribuciju Tuzla.

Odgovor nam je uputio  Adnan Softić, dipl.ing.el. -Pomoćnik Izvršnog direktora za elektro poslove:

„Konkretno mogu reći za prekid u napajanju električnom energijom, koji se desio u petak 5.6.2020. godine zbog  kvara na na Elektrodistributivnom transformatoru  6/0,4 kV/kV  i na dalekovodu 6 kV, da je Elektrodistribucija u saradnji s Rudnikom otklonila kvar  u subotu do 17 sati.

Mi smo u nedjelju od 10 do 15 sati otklonili kvar na našem dijelu dalekovoda koji napaja električnom energijom pumpe u „Stupnici“.

Sve navedeno je poboljšalo  stanje napajanja električnom energijom sela Šahići  do konačnog rješenja u kome će Elektrodistribucija imati svoj dalekovod za napajanje sela.“

Odgovor putem maila koji smo dostavili elektrodistribuciji Tuzla do zaključenja ovog priloga nismo dobili.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje