Početna aktuelnosti Na današnji dan-emitovana prva emisija TVŽ

Na današnji dan-emitovana prva emisija TVŽ

307
0
Podijeli

Radio televizija Živinice 9.juna puni 27 godina rada i postojanja.

Agresijom na BiH 1992.godine došlo je do medijske blokade u našoj državi pa i na području općine Živinice.

Kako bi se razbila medijska blokada te građani pravovremeno istinito i objektivno informisali, 4.maja 1992.godine donošenjem Odluke tadašnjeg ratnog predsjedništva općine Živinice formirana je Radio-televizija Živinice, iz čijeg studija je prva emisija emitovana 9.juna 1992.godine.

Od tada pa do danas punih 27 godina ova medijska kuća u potpunosti se stavila na raspolaganje građanima.

Od 1996-2000.godine radila je kao JP, danas egzistira kao JU čiji je osnivač i 100% vlasnik općina Živinice.

Formirani smo kao javno glasilo Općine, čiji je zadatak pravovremeno, istinito i objektivno informisati građane o svim bitnijim dešavanjima kako na području naše  Općine tako i šire, što smo u potpunosti činili i činimo danas.

Da je kolektiv TV Živinice odgovorno obavljao svoj posao svih ovih godina, govore i brojne zahvalnice, priznanja i plakete koje smo dobijali od institucija, NVO, privrednih i političkih subjekata, udruženja, foruma.

Televizija Živinice je dobitnik spomen plakete općine Živinice dodijeljene povodom Dana općine 1999.godine i bronzane plakete povodom Dana općine 2001.godine.

TV Živinice je radila i dalje će raditi na afirmaciji svih pozitivnih vrijednosti i promociji općine Živinice i svih njenih građana.

Radost našeg 27.rođendana dijelimo prije svega sa vama,  našim vjernim gledaocima i poslovnim partnerima, te uposlenicima koji su očuvali rad ove medijske kuće.

Neka nam je svima sretan 9.juni Dan Televizije Živinice!

Merisa Mujčinović/Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje