Početna aktuelnosti Na inicijativu Foruma mladi SDP-a Živinice rekonstruisana Pijernička ćuprija

Na inicijativu Foruma mladi SDP-a Živinice rekonstruisana Pijernička ćuprija

167
0
Podijeli

U povodu rekonstrukcije spomenika Pijernička ćuprija, formum mladih Socijaldemokratske partije Živinice organizovan je i prigodan program. Najprije su intonirane državne himne i Internacionale. Nakon čega su mladi SDP-a upoznali sve prisutne o historiji spomenika, ali i događajima te herojima u čiju čast je i podignut navedeni spomenik. Predsjednik Foruma mladih Toni Tadić govorio je o aktivnostima koje su mladi Socijaldemokratske partije sproveli kako bi renovirali Pijerničku ćupriju. Pijernička ćuprija se nalazi pored puta koji spaja Gračanicu i Vukovije.

Spomenik Pijernička ćuprija podignut je u čast 17 poginulih boraca odreda Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, od kojih je pet proglašeno narodnim herojima. Oni su 20. januara 1944. godine poginuli braneći ovaj kraj od okupatora i time zaslužili vječnu zahvalnost građana Živinica.

Rekonstrukcija spomenika Pijernička ćuprija ideja je Foruma mladih SDP-a Živinice koju je podržalo rukovodstvo Gradske organizacije Socijaldemokratske partije. Vrh SDP-a Živinice ponosan je na ono što su u nedjelju imali priliku vidjeti, idejom, željom ali i sprovedenim aktivnostima mladih SDP-a. Rekonstrukcija Pijerničke ćuprije prva je aktivnost novoizabranog rukovodstva mladih SDP-a.

Forum mladi Socijaldemokratske partije Živinice u narednom periodu nastavlja realizirati različite aktivnosti.

Članovi Socijaldemokratske partije Živinice već tradicionalno pokazuju da ne zaboravljaju one koji su dali svoj doprinos u odbrani ove regije, te odaju dužnu počast onima koji su položili svoje živote za slobodu ovog kraja.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje