Početna aktuelnosti Na inicijativu vijeća roditelja u OŠ Višća formirano udruženje “Žene Višće”

Na inicijativu vijeća roditelja u OŠ Višća formirano udruženje “Žene Višće”

206
0
Podijeli

U osnovnoj školi Višća novu školsku godinu započeli su sa mnoštvo novih ideja koje mogu doprinijeti radu i razvoju škole ali i zajednice. Jedna od ideja na vijeću roditelja bila je i formiranje udruženja koje će okupiti žene ovog kraja, a koje će svojim djelovanjem pokazati i dokazati da žene mogu dati doprinos razvoju Višće kroz promociju različitih projekata i ideja.

Obilježavanje Međunarodnog dana ruralne žene prilika je da se govori o skrivenim oblicima diskriminacije na osnovu spola, ali i da se ukaže na odvažnost žena koje se nose sa različitim nedaćama života na selu. Upravo oni koji su utjecali na formiranje udruženja „Žene Višće“ žele u prvi promovisati ženu – majku koja je u velikoj mjeri dala doprinos u odgojno-obrazovnom procesu u vremenu pandemije.
Udruženje „Žene-Višće“ počelo je sa aktivnim djelovanjem te su vidljivi i pri rezultati rada ovog udruženja na čiju je inicijativu uređen prilaz školi kao i školsko dvorište koje je pretrpjelo štetu zbog obilnih padavina u proteklom periodu. Upravo doprinos zajednici jedan je od motiva udruženja „Žene Višće“.

Podršku ženama Višće dale su i žene iz Šerića koje djeluju pri ogranku „Modrački mornari“, a koje su svojim iskustvom i savjetima pomogle formiranju udruženja „Žene Višće“. Žene Višće pozvale su sve žene da se pridruže ovom udruženju te da sudjeluju u brojnim aktivnostima, druženjima i manifestacijama koje će organizovati, ali i kojima će se pridružiti u narednom periodu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje