Početna aktuelnosti Na pomolu rješavanje problema vodosnabdijevanja Dubrava

Na pomolu rješavanje problema vodosnabdijevanja Dubrava

723
0
Podijeli

U jučerašnjem  izdanju informativne emisije “Info blok” Televizije Živinice prezentirali smo problem nestašice vode u Mjesnoj zajednici  Dubrave Gornje,tačnije u zaseocima Redžići i Begići.

Danas je načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković promtno reagirao i upriličio radni sastanak sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Donje i Gornje Dubrave i direktorom Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice.

Sa zainteresiranim akterima za rješavanje problema vodosnabdijevanja na području mjesnih zajednica Donje i Gornje Dubrave načelnik Kamenjaković utvdio je vrlo konkretne zaključke koji se imaju sprovesti odmah.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija,uz asistiranje i saradnju članova savjeta pomenutih mjesnih zajednica, zaduženo je za  hitnu i temeljitu sprovedbu jutros dogovorenih zaključaka.

Pred općinskim službama,komunalnim preduzećem i savjetima mjesnih zajednica Donjih i Gornjih Dubrava je jedan vrlo bitan,složen i delikatan posao koji se mora sprovesti u što kraćem roku.

Ipak,općinski Načelnik je odlučan u namjeri da jednom zasvagda riješi trenutne ali i dugogodišnje problema žitelja pomenutih dijelova općine Živinice i da žitelji Dubrava mogu ,kao i svi ostali,uživati u blagodetima najvrjednije tečnosti-vode.

U narednu srijedu,zaključeno je na današnjem sastanku,isti sastav naći će se ponovo kod Načelnika općine Živinice kako bi se izvijestilo o urađenom za sedam dana kao i o poduzimanju daljih aktivnosti koje bi dovele do konačnog rješenja problema vodosnabdijevanja građana Donjih i Gornjih Dubrava.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje