Početna aktuelnosti Načelnik Kamenjaković o Tematskoj sjednici

Načelnik Kamenjaković o Tematskoj sjednici

1389
0
Podijeli

Na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Živinice našla se samo jedna tačka dnevnog reda: Razmatranje zahtjeva Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK u postupku utvrđivanja javnog interesa za izgradnju trase dovodnog cjevovoda Stupari-pumpna stanica „Spreča“, područje općina Kladanj i Živinice, na sjednici su prisustvovali i predstavnici JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Načelnik Samir Kamenjaković je nakon završetka Tematske sjednice izjavio za Televiziju Živinice da je problem koji je danas bio izložen na Tematskoj sjednici Općinskog vijeća Živinice složen i treba vremena da se dođe do optimalnog rješenja koje zadovoljava i susjedne općine ali i općinu Živinice.

Rješavanje problema vodosnabdijevanja Tuzle i Živinica je od prvorazrednog značaja i potrebno je mnogo strpljenja,uvažavanja svih interesa i kompromisa kako bi svi bili zadovoljni konačnim rezultatom.

Općinska vlast,i Vijeće i Načelnik, odlučni su da zajedno brane interese općine Živinice za što su i dobili povjerenje građana.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje