Početna aktuelnosti Najava akcije dobrovoljnog darivanja krvi!

Najava akcije dobrovoljnog darivanja krvi!

1024
0
Podijeli

Drugu godinu zaredom Koordinacija boračkih organizacija općine Živinice upriličit će  akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija se organizira u okviru obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića  i dijela komande 210.viteške oslobodilačke brigade.

Ova aktivnost planirana je za 15.oktobar, od 9.30 do 12h.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje se sprovode tokom mjeseca oktobra a koje imaju za cilj da se žrtva onih koji su branili i odbranili domovinu nikada ne zaboravi.

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi učešće će uzeti Sindikat radnika zaposlenih u organu uprave, Sindikat PS Živinice, LD “Toplica”, OKI Živinice.

Pored spomenute aktivnosti i ove godine na sami dan godišnjice pogibije heroja odbrambenooslobodilačkog rata i dijela komande 210.vob bit će upriličeno niz sadržaja.

Autobusi za Crnu Rijeku, Nišićka Visoravan polaze ispred općine Živinice 25.oktobra u 9h, gdje će biti upriličen bogat program, prožet sjećanjima preživjelih.

Svaki vojnik Armije Republike Bosne i Hercegovine je inspiracija za priču koja govori o slobodi, koja sanja pobjedu i oslikava mir. Svi su zaslužili ući u historiju, jer bez njih ne bi bilo Bosne i Hercegovine.

Odazovite se na akciju dobrovoljnog darivanja krvi, darujte dio sebe za nekog kome je potrebno a ujedno odajte počast onima koji su dali svoj život za našu današnju slobodu.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje