Početna aktuelnosti Najava: Konjuh Adventure 2022

Najava: Konjuh Adventure 2022

189
0
Podijeli

Šesto izdanje biciklističkog maratona Konjuh Adventure počinje sutra u 9 sati ispred direkcije zaštićenog pejzaža Konjuh na Zlaći. Na ovu biciklističku avanturu u organizaciji Biciklističkog kluba Živinice prijavilo se preko 100 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova biciklistička manifestacija prvobitno je trebala biti održana prije nekoliko sedmica, ali je zbog lošeg vremena i velikog broja otkazivanja ona odgođena za 03. septembar.

Konjuh Adventure trajat će ukupno dva dana. U pitanju je jedinstvena manifestacija na području Bosne i Hercegovine koja nije takmičarskog karaktera nego isključivo služi za druženje biciklista i promociju turističkog potencijala.

Okupljanje svih učesnika počinje od 8 sati. Učesnici moraju posjedovati ispravan brdski bicikl i kacigu bez koje učešće nije moguće. Također, potrebno je kod sebe imati ruksak sa rezervnom odjećom, hranom i vodom, rezervne unutrašnje gume, pumpu i odgovarajući alat za popravku. Obavezne su i vreće za spavanje i podloga za njih, kao i odjeća za boravak u kampu. Prijevoz šatora i opreme za kamp bit će omogućen od strane terenskog vozila koje će sve vrijeme pratiti učesnike za vrijeme trajanja ove biciklističke avanture.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje