Početna aktuelnosti Najava: V Memorijalni turnir “Ahmed Muratović-Adi”

Najava: V Memorijalni turnir “Ahmed Muratović-Adi”

586
0
Podijeli

Na civilnom strelištu Streljačkog kluba Konjuh u subotu, 03. decembra, sa početkom u 11 sati, održat će se V Memorijalni turnir “Ahmed Muratović-Adi” u gađanju vatrenim oružjem veliki kalibar- pištolj. Navedeni turnir organizuje se u znak sjećanja na člana streljačkog kluba Ahmeda Muratovića koji je izgubio život 04. decembra 2017. godine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Đurđevik na magistralnom putu M-18.

Ahmed Muratović rođen je 21. decembra 1996. godine, a u trenutku saobraćajne nesreće imao je 21 godinu. Pravo učešća na navedenom takmičenju, koje će se održati u pojedinačnoj konkurenciji u muškoj i ženskoj kategoriji, imaju:

  • Zainteresirani građani Grada Živinice koji posjeduju vatreno oružje pištolj i oružani list za isti, koji je potrebno dostaviti na uvid prije takmičenja, i
  • Članovi Streljačkog sportskog kluba Konjuh.

Prijave se mogu poslati putem emaila sskkonjuh@hotmail.com ili putem vibera na broj 061/716-693.

Organizator takmičenja osigurao je nagrade za tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji, hranu i piće za učesnike, a obaveza takmičara je poštivanje mjera sigurnosti i Pravilnika takmičenja.

“Pozivamo vas da sa nama zajedno prigodnim sadržajem, podsjećanjem na lik i aktivnosti rahmetli Ahmeda Muratovića, polaganjem cvijeća kao i sportskim nadmetanjem pokušamo oživiti sjećanje na našeg člana kluba”, poručili su iz Streljačkog sportskog kluba Konjuh Živinice.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje