Početna aktuelnosti Najmlađi građani Živinica dali doprinos obilježavanju državnog praznika

Najmlađi građani Živinica dali doprinos obilježavanju državnog praznika

169
0
Podijeli

Djeca su ta koja svoju ljubav nesebično daju i kad vole onda iskreno vole.

Zato je veoma važno da se djeci od malih nogu usađuje ljubav prema domovini. To vrlo uspješno čine uposlenici i uprava JU Dječije obdanište Živinice, koji sa djecom svake godine po planu i programu obilježavaju značajne datume za BiH.

Ovoga puta današnji dan su posvetili kretivnim radionicama gdje su djeca crtala i bojila državnu zastavu te recitovala i pjevala pjesme posvećene domovini.

Sve odgojne grupe vrlo rado se uključuju u radionice, od najmlađih jaslica do najstarijih školaraca. Zajednički donose duh praznika u svoju ustanovu i na sebi svojstven i poseban način daju pečat obilježavanju značajnih datuma.

Na djecu smo najviše osjetljivi i najviše se radujemo kad gledamo njihove nastupe, kada s ponosom recituju i pjevaju o domovini. Oni to rade odvažno sretno i bez treme, jer su već u ovom dobu svjesni odgovornosti kada staju pred druge i pričaju o svojoj BiH.

Dječije obdanište svijetao je primjer odgoja mladih ljudi koji u ovoj ustanovi nauče cijeniti i voljeti domovinu, dijeliti tu ljubav sa svojim drugarima i prenositi je na druge.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje