Početna aktuelnosti Nejla Ferizović – učenica generacije OŠ Gračanica za školsku 2023./2024. godinu

Nejla Ferizović – učenica generacije OŠ Gračanica za školsku 2023./2024. godinu

1041
0
Podijeli

Odlukom Nastavničkog vijeća Javne ustanove Osnovna škola Gračanica učenik/ učenica generacije za školsku 2023./2024. godinu je Nejla Ferizović.

Danas je direktor pomenute odgojno – obrazovne ustanove Ibro Ćasurović u svom kabinetu upriličio prijem za Učenicu generacije i uručio joj priznanje, diplomu i novčanu nagradu.

Na prijemu su još bili prisutni roditelji i sestra Nejle Ferizović kao i njene nastavnice te pedagogica škole.

Na današnjem prijemu direktor Osnovne škole Gračanica Ibro Ćasurović istakao je svoj i ponos svojih kolegica i kolega rezultatima koje je postigla Nejla Ferizović u toku svog devetogodišnjeg školovanja i dodao da je bila pravi reprezent ove ustanove gdje god se pojavila, učestvovala, takmičila.

Iako je titulu učenika/učenice generacije Osnovne škole gračanica za školsku 2023./2024. godinu ubjedljivo i nadmoćno osvojila, Nejla Ferizović je to priznanje prihvatila dostojanstveno i smireno, bez euforičnih osjećanja, baš kako dolikuje jednoj lijepo odgojenoj, odmjerenoj mladoj osobi.

Na današnjoj promociji učenika/učenice generacije u Osnovnoj školi Gračanica poručeno je da društvo u cjelosti mora biti podrška mladim ljudima u svim njihovim segmentima života.

Istaknuto je da je obrazovanje ključ uspjeha i da u budućnosti  mladi ljudi, poput Nejle Ferizović, trebaju biti aktivni članovi lokalne zajednice koji će činiti dobre stvari za naš grad i našu domovinu.

Učenici generacije i njenim roditeljima, direktor Ćasurović se zahvalio za trud i zalaganje tokom školovanja i istakao da Nejla zasigurno svojim primjerom može pozitivno uticati i na druge mlade ljude u Živinicama.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje