Početna aktuelnosti Neki dijelovi Gornjih Dubrava danima bez vode

Neki dijelovi Gornjih Dubrava danima bez vode

962
0
Podijeli

Unazad nekoliko dana Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija uvelo je redukcije vode za svoje korisnike.

Međutim,po dojavama određenog broja građana,naročito iz Mjesne zajednice Gornje Dubrave,zaseoci Redžići i Begići nemaju vode danima a problem izuzetno loše vodosnabdjevenosti  je dugogodišnji.

Televizija Živinice jučer je zamoljena od određenog broja žitelja zaseoka Redžići i Begići da dođe u ovaj dio općine Živinice koji se graniči sa teritorijom općine Kalesija,u području Gornjih Dubrava i Vukovija,te da na licu mjesta zabilježi sa kakvim se nevoljama na desetine domaćinstava susreće zbog hronične nestašice vode.

U Redžićima-Donjoj Mahali problem je naročito izražen u posljednjih desetak dana.

Stanovnici su očajni jer vode nemaju ni za osnovne potrebe kao niti za napajanje krupne i sitne stoke i peradi.

U Redžićima-Gornjoj Mahali problem vodosnabdijevanja je još izraženiji i traje već dugi niz godina.

Po nezvaničnim informacijama koje dolaze iz živiničkog preduzeća Vodovod i kanalizacija,problem loše vodosnabdjevenosti pomenutih naselja nastaje zbog nesavjesnog djelovanja nekih od žitelja koji nezakonito manipuliraju vodom i vodovodnim instalacijama pa zbog toga dolazi i do prijava policiji jer se ugrožava javna sigurnost građana i otežava rad pomenutog preduzeća koje je zaduženo za distribuciju vode za ovo područje.

Stanovnici Redžića i okolnih naselja danas su se okupili prilikom dolaska reporeterske ekipe Televizije Živinice kako bi pokazali ogorčenost zbog trenutnog stanja vodosnabdjevenosti i kako bi uputili posljednji apel svim nadležnim službama da riješe evidentan problem.

Također,istakli su, ukoliko se problem ne počne rješavati do kraja ove sedmice, da će biti primorani svi doći pred sjediše općinske administracije kako bi natjerali sve odgovorne da im riješe problem i da uživaju osnovna ljudska prava koja sleduju sve ljude u 21.stoljeću.

Osim toga,odlučni su povesti i svoju krupnu i sitnu stoku od koje mnogi žive a kojoj ne mogu danas osigurati ni jednu kantu vode.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje