Početna Uncategorized Nevjerovatan nakit od drveta i smole!

Nevjerovatan nakit od drveta i smole!

1367
0
Podijeli

Miha je umjetnik koji ručno izrađuje nakit od drveta i smole. Nedavno je počeo da dodaje opal u svoje radove. Rezultat je jedinstveni nakit koji liči na mali svijet s planinama, galaksijama i polarnim svjetlom.

Ono što je započelo kao strastveni hobi ubrzo je pretvoreno u nešto više. Početkom 2015. godine, Miha je obrađivao drvo starim rđavim ručnim alatima koje je naslijedio od oca. Njegov hobi se ubrzo pretvorio u opsesiju i svaki dio svog slobodnog vremena provodio je u radionici, često do kasno u noć.

Onda je slučajno počeo da korsiti smolu. Odmah se zaljubio u materijal i zamislio kakve sve predmete može napraviti od smole. Nakon što je radio sa drvetom, počeo je da kombinuje oba materijala i kreirao nakit koji je poklanjao prijateljicama.

Uz ohrabrenje prijatelja i porodice, odlučio je da otvori profil na Etsy shop-u… WoodAllGood i bio je oduševljen kada je saznao da i drugi ljudi vole njegove radove.

Nakit je dizajniran da bude jedinstven kombinujući dva suprotna materijala u jedno: smolu i drvo. Neki projekti uključuju i druge materijale kao što su prirodni i vještački proizvedeni kamen, dragocjeni i poludragi metali, kao i prirodni materijali kao što su suho cvijeće i mahovina.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje