Početna aktuelnosti NK Slaven Živinice: U nastavak takmičarske sezone sa novom upravom

NK Slaven Živinice: U nastavak takmičarske sezone sa novom upravom

1056
0
Podijeli

U Živinicama poznata je krilatica „Samo je Slaven vječan“. Skoro svako sportsko društvo ili sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini i regiji u jednom trenutku u svojoj historiji suoči se sa problemima koji izgledaju neriješivo te okolina samo iščekuje posljednji udarac kako bi se o uspješnom sportskom kolektivu pričalo kao da više ne postoji.

Slaven u proteklih par godina intenzivno se suočava sa problemima koji su uglavom finansijske prirode, takve probleme pratio je i strmoglav pad u igri i rezultatima pa se Slaven trenutno takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

Znao je Slaven i u prošlosti dugo igrati u istom rangu, a potome zaigrati odlično, izboriti plasman u Prvu ligu Federacije BiH, probuditi interes Živiničana za lokalnim nogometom te puniti tribine Gradskog stadiona. Svi ljubitelji fudbala pamte prizore, nastupe i igre Slavena nakon promocije iz Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa sjever u Prvu ligu, 2017. godine. Susreti protiv Zvijezde iz Gradačca, Olimpika, Sloge Simin Han, Veleža, Čelika pokazali su da Slaven može. Može Slaven promovisati i mlade talente te im biti odskočna daska za transfere i uspješnu karijeru.

I dok Slaven nije, pojedinci koji su prodefilovali kroz ovaj klub Slavenu su okrenuli leđa te su svojim „radom“ samo dodatno otežali ionako složenu situaciju u klubu. Ipak pojedinci koji su bili uz Slaven u dobru i u zlu, danas su ponovo tu, te svojim volonterskim radom i djelovanjem živiničkog starca rođenog još davne 1936. godine drže u životu. Pomogli su mu jer je Slaven dio njih i oni Slavenu ne okreću leđa niti ga napuštaju kada mu je najteže.

Slaven ima novu, ambicioznu upravu i rukovodstvo koje je spremno da se uhvati u koštac sa svim nedaćama sa kojima se nogometni klub Slaven trenutno suočava, ali i sa kojim će se vjerovatno suočavati u narednom periodu. Uz ljubav i motiv onih koji su uvijek bili uz Slaven, te sa novim mladim snagama koji čine novu upravu, možda bolje za Slaven od sutra ne mogu obećati, ali ono što mogu i što će vjerovatno uraditi jeste da će Slavenu vratiti stari sjaj, da će Slaven vratiti tamo gdje pripada, a da će živinički ljubitelji fudbala ponovo sa nestrpljenjem iz sedmice u sedmicu očekivati novu utakmicu Slavena na Gradskom stadionu.

Slaven je započeo pripreme za nastavak takmičarske sezone u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona te je u ovoj sezoni za upravu i rukovodstvo kluba plan stabiliziranje kluba te opstanak u Prvoj kantonalnoj ligi.

Ako se neko u međuvremenu pitao šta je sa Slavena, Slaven tiho odgovara da je živ i da će vječno biti tu gdje pripada.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje