Početna aktuelnosti Nogometna škola NK Rijeka Šerići – sinonim kvalitetnog rada i lijepog druženja

Nogometna škola NK Rijeka Šerići – sinonim kvalitetnog rada i lijepog druženja

218
0
Podijeli

Iza Nogometne škole NK Rijeka Šerići, koju od samog početka uspješno vodi trener Elvis Kamberović, godine su kvalitetnog rada sa mladim nogometnim nadama.

Rada koji je često potvrđivan izvrsnim takmičarskim rezultatima, nagradama, medaljama i peharima.

Ali ono što posebno krasi ovu sporsku skupinu od oko četrdesetoro djece iz Suhe, Rijeke i Šerića jeste njihovo međusobno druženje, međusobna solidarnost i podrška.

Radosne, ali i tužne trenutke u svom životu, svaki od dječaka dijeli sa ostalim drugarima i sa svojim trenerom, tako da se na taj način radost množi a tuga ublažava.

Zajedno proslavljaju rođendane, idu na izlete, a legendarna su njihova druženja nakon prijateljskih, prvenstvenih utakmica i turnira.

Kako god rezultatski prošli, nakon sportske igre je zagarantirano dobro druženje uz pjesmu, šale, doskočice i međusobna zadirkivanja.

Taj kvalitetan rad i takvo druženje mahom podržavaju roditelji, ali i neki dobri ljudi.

Jedan od njih je zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Asmir Hasić koji svesrdno, redovno i u kontinuitetu pomaže Nogometnu školu NK Rijeka Šerići, finansijski, kroz nabavku kvalitetne sportske opreme te raznih neophodnih nogometnih rekvizita i osiguravanjem jela, kolača i sokova nakon utakmica.

Jedno od mnogobrojnih krasnih druženja Elvisovih pulena zabilježeno je i sinoć u Lukavcu, nakon prijateljskog odmjeravanja snaga sa drugovima i sportskim rivalima iz Poljica, a gdje je sve dječake i njihove prisutne roditelje galantno počastio dobar čovjek Asmir Hasić.

Jasminko Razić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje