Početna aktuelnosti Velika pobjeda Fortune

Velika pobjeda Fortune

145
0
Podijeli

Imajući ispred sebe jasan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u drugu polusezonu nakon zimske pauze ženski fudbalski klub Fortuna ušao je spremnije i odlučnije nego je to bilo u prvoj polusezoni. Kvalitetnom partijom na terenu članice Fortune slavili su uvjerljivu pobjedu rezultatom 9:0. Strijelci za Fortunu bile su: Amina Mujanovic 2x, Lamija Oštraković 2x, Mirnesa Kurtić 2x, Selma Hasić, Dženana Oštraković i Rabija Kešetović.

Ženski fudbalski klub Fortuna nakon zimskog prijelaznog roka bogatiji je za nekoliko novih imena koji bi se trebali pokazati kao pojačanja i koji će pomoći ekipi iz našeg grada da i sljedeću sezonu bude učesnik najvećeg ranga bosnaskohercegovačkog nogometa za žene. Neki od njih su Alma Šečić, Amela Fetahović te Esmeralda Osmanović.

U narednom 13. Premijer lige Bosne i Hercegovine Fortuna će na Gradskom stadionu u Živinicama dočekati ekipu Iskre iz Bugojna koja se nalazi na trećoj poziciji sa 22 prikupljena boda. Ekipa iz Bugojna u okviru 12. kola dočekala je tim Radnik Bumerang te su slavili pobjedu rezultatom 3:1. U prvom susretu Fortune i ekipe iz Bugojna, Iskra je slavila rezultatom 5:0.

Nakon 12 odigranih kola ženski fudbalski klub Fortuna nalazi se na šestoj poziciji sa devet prikupljenih bodova. Pobjedom nad ekipom iz Modriče, Fortuna je pobjegla iz opasne zone.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje