Početna aktuelnosti O B A V J E Š T E NJ E GRAĐANIMA...

O B A V J E Š T E NJ E GRAĐANIMA – BIRAČIMA 

126
0
Podijeli

Izlaganje izvoda iz Privremenog biračkog spiska na uvid javnosti

Izvod iz privremenog biračkog spiska za redovne birače izložen je na uvid, odnosno dostupan je građanima-biračima na više načina, i to:

 

1.Dostupan je u svim mjesnim zajednicama na biračkim mjestima ili na drugim frekventnim mjestima dostupnim građanima do 04.07. 2022.godine.

 

2.Birački spisak za područje Grada Živinice do 04.07.2022.godine, dostupan je svim građanima-biračima u zgradi Gradske uprave, Centar za birački spisak, tel. 035-773-777.

 

3.Privremeni birački spisak u elektronskoj formi postavljen je na web stranicu Gradske uprave do 04.07.2022.godine.

 

Izvod iz privremenog biračkog spiska izlaže se s ciljem kako bi birači mogli provjeriti tačnost svojih podataka, biračko mjesto na kojem glasaju i u slučaju grešaka izvršiti ispravku svojih podataka kod nadležnih organa.

Građani mogu putem otvorene aplikacije (Da li ste registrovani?) na stranici CIK BiH (www.izbori.ba), brzom pretragom, dobiti tačnu lokaciju i broj biračkog mjesta na kojem će glasati 2022. godine.

Građani koji imaju status raseljenih lica, a žive na području  Živinice, mogu podnošenjem zahtjeva u Centru za birački spisak, zgrada Gradske uprave, promijeniti svoju biračku opciju do  19.07.2022. godine.

 

GRADSKA  IZBORNA  KOMISIJA

/JR/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje