Početna aktuelnosti Obavijest za poljoprivrednike upisane u registr poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata

Obavijest za poljoprivrednike upisane u registr poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata

293
0
Podijeli

Iz Službe za lokalni ekonomski razvoj finansije i trezor Grada Živinice obavještavaju sve korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2022. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede na federalnom i kantonalnom nivou.

Zahtjevi koji budu podneseni nakon zakonskog roka, neće biti razmatrani i podnosilac zahtjeva u 2022. godini neće moći ostvariti podsticaj za poljoprivrednu oblast.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za lokalni ekonomski razvoj finansije i trezor i šalter sali i Grada Živinice.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje