Početna aktuelnosti Obilazak mezarja heroja oslobodilačkog rata i njegovih saboraca

Obilazak mezarja heroja oslobodilačkog rata i njegovih saboraca

110
0
Podijeli

Heroj Nesib Malkić ukopan  je u Gornjim Dubravama, Nevres Šišić u Đurđeviku, a Nermin Fočaković, Fikret Andelić i Sead Paravlić na Gradskom mezarju u Živinicama.

Članovi porodica , predstavnici boračkih organizacija, zatim predstavnici Medžlisa  Islamske zajednice ,saoborci i prijatelji, danas su  obišli mezarja Nesiba, Nevresa,Nermina,Fikreta i Seada proučili Jasin, fatihu i  položili cvijeće.

Heroji za domovinu žive i život daju za njenu odbranu, zato treba i da živi sjećanje na njih, ističu ispred Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja grada Živinice, koji su i nosioci obilježavanja godišnjice pogibije heroja oslobodilačkog rata i dijela komande 21.V.O.B.

Veliki doprinos u organizaciji dao je i Medžlis IZ Živinice na čelu sa glavim imamom Sedin ef.Karićem.

Već sutra u 9.00 sati planirano je okupljanje kod zgrade uprave Živinice i odlazak na Nišićku visoravan gdje program počinje u 11.30 h, polaganje cvijeća predviđeno je u 15.15 minuta na Centralno spomen obilježje u Živinicama   i kod biste heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića  nakon čega slijedi svečana akademija u BKC u 16.00 sati.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje