Početna aktuelnosti Obilježen Dan OŠ Šerići

Obilježen Dan OŠ Šerići

537
0
Podijeli

Do 1950. godine na području Šerića nije postojala škola, ali nije bilo ni organizovanog okupljanja vezanog za pohađanje nastave. Sva djeca u to vrijeme dorasla za upis u školu sve aktivnosti završavali su u naselju Kiseljak.

Tek 1950. godine počinje sa radom škola u Šerićima. Prva školska zgrada izgrađena je 1955. godine, kapaciteta tri (3) učionice. U istoj zgradi u narednom periodu realizovao  se nastavni proces  sve do 1968. godine.

Te 1968. godine izgrađena je zgrada u kojoj se i danas organizuje nastavni proces. Pored centralne škole nastava se odvija i u dvije područne u Priluku i Suhoj.

Osnovna škola Šerići jučer je proslavila 52.godine rada i postojanja.

Danas OŠ Šerići pohađa 670 učenika raspoređenih u 30 odjeljenja. Za sve njih tokom svake godine nastoje se obezbjediti što bolji uslovi školovanja, tako je bilo i u ovoj školskoj godini.

Postignuti rezultati rada predstavljeni su na svečanosti koja je upriličena u povodu Dana škole. zaslužnim nastavnicima, uposlenicima i učenicima uručena su priznanja i zahvalnice, kao i prijateljima ove obrazovne ustanove. Djeca su sa nastavnicima pripremila i bogat kulturno-zabavni program u kojem su uživali svi prisutni.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje