Početna aktuelnosti Obilježen Dan OŠ Višća

Obilježen Dan OŠ Višća

97
0
Podijeli

Dan  osnovne škole Višća obilježen je dodjelom nagrada i priznanja najboljim učenicima i uposlenicima te kolektivima koji su svih ovih godina podržavali rad ove obrazovne ustanove.

Na samom početku programa odata je dužna počast poginuloj tuzlanskoj mladosti ali i uposlenicima škole koji nisu više među živima.

Školsko područje OŠ Višća obuhvata MZ-e- Donja Višća, Gornja Višća, Šišići, Šahići i Litve.

Centralna devetorazredna škola smještena je u Višći donoj a područne u Gornjoj Višći i Šahićima.

U centralnoj školi učenici pohađaju nastavu raspoređeni u 7 odjeljenja razredne nastave i 9 odjeljenja predmetne nastave. U područnoj školi Višća Gornja dva kombinovana odjeljenja i u Šahićima jedno kombinovano odjeljenje.

Ova obrazovna ustanova njeni uposlenici i učenici svih godina postojanja nižu odlične uspjehe tako je bilo i u ovoj školskoj godini.

Uručena su priznanja uposlenicima za poseban doprinos u radu i rezultatima na takmičenjima, uposlenicima koji  su u ovoj školskoj godini dali poseban dorpinos na takmičenjima, učenicima koji su dostojno predstavljali školu na takmičenima, najboljim učenicima razreda, učenicima koji su bili kandidati za ulčenika generacije  te učenici generacije školske 2021/2022.godine.

Za učenicu generacije školske 2021/2022. proglašena je Amina Hodžić.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje