Početna aktuelnosti Obilježen Dan OŠ Višća

Obilježen Dan OŠ Višća

1491
0
Podijeli

Danas je na svečan način obilježen 25.maj, Dan Osnovne škole Donja Višća. Ova odgojno-obrazovna ustanova proslavila je 71. godinu od osnivanja i uspješnog rada. Svečanost priređena u holu škole počela je intoniranjem državne himne BiH. Osnovna škola dobila je ime “25.maj” 1965.godine, po Danu mladosti, koji se tada slavio, a novu osmorazrednu školu ovaj kraj je dobio 4.oktobra 1968.godine, kada je školu pohađalo od I do VIII razreda 697 učenika. Ranije su više razrede osnovne škole djeca ovog kraja pohađala u Banovićima ili Živinicama, a od tada su se stekli uslovi da svi osnovnu školu pohađaju i završe u svom mjestu. Direktorica JU OŠ Donja Višća  čestitala je učenicima i zaposlenicima škole praznik te sa ponosom istakla rezultate rada.
Obilježavanjem Dana škole iskorištena je prilika da se nagrade najbolji učenici i nastavnici. Ujedno sa predstavljanjem najboljih učenika, danas je promovisana i učenica generacije.
U kulturno-zabavnom dijelu, učenici su predstavili  mnoštvo zanimljivih sadržaja i niz uspješnih izvedbi koje su odličan pokazatelj kako su velike mogućnosti ove šklole da se nauči i ono što nema u nastavnim planovima i programima pojedinih razreda.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje