Početna aktuelnosti Od 1.oktobra počinje podjela suhih obroka za najugroženije stanovništvo općine Živinice!

Od 1.oktobra počinje podjela suhih obroka za najugroženije stanovništvo općine Živinice!

932
0
Podijeli

„U Živinicama imamo ljude koji su gladni i naša je obaveza da im pomognemo. Moramo naći institucionalno i vainstitucionalno, bilo kakav način samo da pomognemo tim ljudima, da ne budu gladni“, rekao je načelnik općien Živinice na sastanku koji je održan u februaru mjesecu.

Sa predstavnicima  institucija koje se se bave humanom misijom odredili su korake kako bi se po tom pitanju našli određeno rješenje.

Danas je potpisan protokol o saradnji sa Regionalnim Merhametom Tuzla , Merhametom Živinice ,CK i Centrom za socijalni rad Živinice koji podrazumijeva podjelu suhih obroka najugroženijem stanovništvu.

Po prvi puta je na području Tk uspostavljena saradnja sa svim MZ-a u Općini i ta saradnja ima za posljedicu jedinstven spisak osoba kojima je najpotrebnije pomoći, istakla je predstavnica regionlanog Merhameta.

Projekat će početi sa realizacijom 1.oktobra, a na spisku se nalaze 62.porodice.

Najsretniji je danas bio predsjednik MDD Merhamet Živinice Enver Mahmutbegović koji je istakao da na realizaciju ovog projekta čeka 7 godina.

U dogledno vrijeme kada se steknu uslovi na sastanku je najavljena i mogućnost dostavljanja toplih obroka starim i iznemoglim licima koji nisu u mogućnosti da sami sebi pripreme obrok. Cilj ovog projekta jeste da na području naše općine ne bude gladnih usta, istaknuto je danas.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje