Početna aktuelnosti Održan nastavak 18.redovne sjednice OV Živinice

Održan nastavak 18.redovne sjednice OV Živinice

778
0
Podijeli

Za nastavak 18.redovne sjednice Općinskog vijeća Živinice predložen je dnevni red od 19.tačaka, na samom početku sjednice povučena je druga tačka dnevnog reda:Rebalans Budžeta općine Živinice za 2018.godinu a istu je zbog nedostatka materijala povukao općinski načelnik, nakon čega su vijećnici razmatrali preostale tačke.

U kratkom vremenskom roku vijećnici su usvojili veliki dio tačaka dnevnog reda. Između ostalog razmatrana je i informacija o realizaciji zaključaka sa Vanredne sjednice OV Živinice održane 10.4.2018.godine u vezi odlaganja smeća u krugu aerodroma Ciljuge.

Usvojen su prijedlozi Strategije prema mladima općine Živinice 2018.-2023., te Odluka o promjeni statusa nepokretnosti.

Usvojena je i važna tačka za građane naše Općine, prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa u svrhu dogradnje i izgradnje vodovodnog sistema lokacija Barice, čijom realizacijom bi se trebao poboljšati sistem vodosnabdjevanja građana.

Usvojeni su  izvještaji o radu i poslovanju za 2017.godinu Javnih ustanova BKC, RTV Živinice, Dječije obdanište, Centar za socijalni rad, JZU Dom zdravlja, Javnih preduzeća Horizontala i Veterinarska stanica.

U okviru 15.tačke dnevnog reda vijećnici su usvojili Prijedlog Izmjene i dopune Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području općine Živinice, a radi se o lokalitetu na kojem bi trebao biti izgrađen novi most na Spreči u Dubravama, za šta je sredstva od milion i 200 hiljada izdvojila Direkcija cesta TK.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje